divendres, 14 de novembre del 2008

Els cabells de Berlusconi

El món de la recerca viu moments durs a Itàlia. Fa setmanes que les protestes per les reformes del govern de Berlusconi pel que fa a l'escola, la universitat i la recerca (la reforma Gelmini) es produeixen per tot el país. D'aquí a unes hores, divendres 14 de novembre de 2008, hi ha anunciada la més gran manifestació, a Roma, on dijous ja han estat arribant estudiant de tot Itàlia. La jornada de protesta ultrapassarà les fronteres italianes. Molts joves estudiants italians que fan estades en universitats estrangeres, en els programes Erasmus i Leonardo, també sortiran al carrer en grups més o menys petits. A Barcelona hi ha convocada una concentracio a les 11.45 davant de la Pedrera.

A través de la meva amiga Imma, una catalana que és professora de la Universitat de Bolonya, he rebut aquesta foto presa en una de les moltes manifestacions recents:

La pancarta diu: "Berlusconi, si tens cabells és només gràcies a la recerca", recordant l'implant capilar que es va fer el cavaliere, durant un anterior mandat.