El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 18 de novembre de 2008

Chapuzas gallegas

Chapuzas gallegas es el nom d'una divertida secció del diari La Voz de Galicia que recull fotografies que envien els seus lectors i lectores i que mostren coses curioses trobades per pobles i ciutats de Galícia. He donat un cop d'ull a un dels reculls i quan tingui una estona miraré els altres. Són molt divertits i molts d'ells mostren l'enginy gallec a l'hora de reciclar.

Entre les chapuzas, hi ha hórreos pintats amb els colors del Depor, els del Barça o de la bandera espanyola, roba estesa en els cables de telèfon que passen davant d'una finestra; curioses tanques d'hort fetes amb pals de fregona, sunyers de llit, capots de cotxe, persianes, etc.; parades de bus amb cortinetes, amb cadires, amb butaques; testos per a plantes fets d'una tassa de WC o d'un tambor de rentadora; una bústia a la porta d'una casa que no és altra cosa que un forn de cuina; banyeres reciclades per a fer-hi el planter d'un hort; la noguera que surt d'una casa a través d'un forat a la taulada, etc.

Per passar-hi una bona estona!