El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dissabte, 8 de novembre de 2008

Berlusconi, bocamoll número u

Són tots uns bocamolls. Sarkozy, Bush, Zapatero, Aznar, Rajoy... Qui no recorda alguna de les frases que molts polítics --i segurament també alguna política-- han dit, bé perquè creien que no hi havia cap micròfon que els captés, bé perquè no hi poden fer res per evitar-ho?

Berlusconi, però, és el bocamoll número u. No m'estranya que tants italians i italianes diguin d'ell que és un buffone.

Qualsevol de les tres accepcions de buffone del diccionari De Mauro li escauen:

1 TS stor., nelle corti medievali e rinascimentali, chi aveva il compito di far divertire il signore e i cortigiani con lazzi e facezie
2a AU estens., persona che volontariamente o involontariamente fa ridere: Roberto è il b. del gruppo, smettila di fare il b.
2b AU fig., chi si comporta senza serietà e dignità: quel politico è un b.


La definició 2b, però, sembla feta expressament per definir Berlusconi.

La darrera vegada que aquest senyor va pixar fora de test, fins a ahir (ves a saber què pot haver dit en les darreres vint-i-quatre hores), va ser en fer l'elogi d'Obama durant l'encontre que va tenir amb el president rus: diu Berlusconi que Obama "ho té tot per poder posar-se d'acord amb ell [amb el president rus, a qui Berlusconi senyala amb la mà] perquè és jove, guapo i està bronzejat. Penso que s'hi pot desenvolupar una bona col·laboració."

Escolteu la frase directament:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que fort, que fort, que fort!

Com aquella vegada que va instar els americans a implantar empreses a Itàlia, al·legant que les italianes que fan de secretàries són dones molt guapes.

Vergonya aliena!

Jo també he sentit que l'anomenen "Berlusclown".

Això sí: els germans italians sempre l'acaben votant...

merike ha dit...

Volíem mateix això com Berlusconi: EUROPEAN FOOD SAFETY AUTHORITY (EFSA) Estava fent campanya a favor d'Itàlia i deia: A Finlàndia no saben quin és pernil de Parma!! Odiem aquest home.