El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dissabte, 15 de novembre de 2008

Tardor a Lleida

Viatjar terra endins a la tardor és un plaer per a qui viu en llocs on les fulles cauen dels arbres sense gairebé haver canviat de color. Fa uns dies era l'esclat de colors de les vinyes i de l'arbrat de La Rioja i aquests dies gaudeixo dels colors de Lleida.


En el programa de la trobada d'història de la ciència que m'ha dut a Lleida, divendres vàrem fer una visita a la seu principal del Museu de l'Aigua, en el lloc de l'antic campament de La Canadiense, que era com es coneixia popularment l'empresa Barcelona Traction, que va desenvolupar la producció d'energia hidroelèctrica en terres catalanes durant la primera meitat del segle XX. En el campament on ara hi ha el Museu, s'allotjaven els empleats del canal industrial de Seròs i també hi havia les oficines.

El plàtans d'ombra que hi ha en el recinte del Museu estan preciosos, lluint les tonalitats tardorenques: