diumenge, 5 d’octubre del 2008

"Ted [Turner], no madrugues tanto"

Els periodistes de La Vanguardia no volen matinar, segons sembla. Ahir, 4 d'octubre 2008, la columna La mirilla (en poso l'enllaç, però malauradament no s'hi pot accedir sense subscripció) duia per títol "Ted, no madrugues tanto". Aquesta columna es troba en la pàgina 2 ("La Segunda"), on hi ha sempre un comentari del director i una altra columna, titulada "Creemos que...". Cap de les dues columnes va signada. Per tant, suposo que l'opinió que s'hi expressa és l'opinió del diari.

Doncs bé, "La mirilla" d'ahir estava "dedicada" a Ted Turner, fundador de la CNN i filàntrop, i a les entitatas organitzadores del Congrés Mundial per a la Conservació de la Natura, que se celebra a Barcelona dels dies 4 al 14 d'octubre de 2008. "La mirilla" es lamenta que Turner "...no ha atendido a los horarios mediterráneos y ha convocado sin rubor una rueda de prensa el próximo lunes a las 7.30 de la mañana dentro de las actividades del Congreso Mundial de la Naturaleza". (Les negretes són meves.)

Es pregunta "La mirilla" si el fet d'una convocatòria a aquestes hores deu ser una estratègia de Turner per trobar en baixa forma la premsa i respondre "las somnolientas preguntas de los periodistas que se acerquen a su hotel para escucharle".

Jo sempre havia pensat que el periodisme era una professió on els horaris depenien de la notícia. Però es veu que els periodistes de La Vanguardia segueixen uns "horaris mediterranis" que no inclouen assistir a una conferència de premsa a les 7.30. En canvi, al vespre no sembla que tinguin limitació horària. El diari d'avui, diumenge, dedica quatre planes senceres i una part de la portada al partit de futbol Barcelona-Atlètic de Madrid, que va jugar-se anit a les 10 del vespre. Tenint en compte la durada d'un partit de futbol, els periodistes que van cobrir aquest esdeveniment van haver de treballar fins més tard de mitjanit. I el partit d'ahir no era una excepció pel que fa a l'horari. Els partits nocturns són com més va més freqüents. Tanmateix, enlloc del diari he llegit mai cap lamentació pel fet que els equips de futbol organitzin els seus partits a aquestes hores. O potser hi ha esdeveniments pels quals l'horari no importa?

4 comentaris:

maikix ha dit...

Hola, Mercè, acabo de descobrir el teu blog, enllaçant des d'un altre, i m'agrada molt. Crec que tenim moltes coses en comú. Ja l'he afegit a les adreces d'interès, et seguiré sovint.
Felicitats, una abraçada.
Maica.

Mercè Piqueras ha dit...

A Maica: Gràcies pel teu comentari. La Blocosfera té això: va teixint xarxes i de vegades et porta a llocs i persones insospitats amb els quals trobem afinitats.

tupperware ha dit...

Hola a tothom,

Jo també he sentit comentaris sobre aqueta roda de premsa a Catalunya Ràdio, en el mateix sentit que els de La Vanguàrdia.

Només diria una cosa: els periodistes "s'ho haurien de fer mirar"

Fins aviat,

Magda

Xavier Caballé ha dit...

Els americans de sempre fan un horari diferent al nostre, en tots els aspectes. No es difícil trobar gent que comença a treballar a les 6 del matí --i per això,a les 10.30 o les 11.00 estan dinant.

Sempre recordo com un dia, quan treballava als USA, a les 14.00 en sortir d'una reunió hi va haver un que va marxar i es va acomiadar de tothom dient "good night".