dimecres, 19 de novembre del 2008

Dues mil vuit-centes mosses

M'ha arribat informació sobre la nova convocatòria de 980 places al cos de Mossos d'Esquadra que fa el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a la qual es poden presentar sol·licituds fins al 9 de desembre de 2008. (Evidentment no me l'han enviada per si m'hi vull presentar jo; l'he rebuda com a membre del Consell de les Dones de Barcelona.)

Indica el fulletó informatiu que ja hi ha 2800 mosses d'esquadra, i el correu comenta que aquest cos és "una de les policies d'Europa amb més dones, però cal que el nombre de dones del cos continuï creixent." Com que no sé quin és el nombre de membres del cos, no sé quin percentatge representen aquestes 2800 dones. De tota manera, crec que és una bona xifra.

L'únic mosso d'esquadra que he conegut directament --tampoc massa; no en recordo el nom i hi he tingut només alguna conversa-- és una mossa de la caserna de Les Corts. És de les primeres promocions i no en recordo la graduació, però és més que un agent, potser sergent o més amunt. Aquesta dona, en entrar al cos dels Mossos tenia un fill petit que, en créixer, va seguir les passes de la mare i és també mosso d'esquadra. Seria curiós que alguna vegada coincidissin en una acció i en donar-li ella les ordres al noi se li escapés un "sí, mama".