El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 5 de setembre de 2008

Els suecs i la neteja

Vist al pavelló de Suècia de l'Expo de Saragossa:

No sé si es llegeix bé en el bloc. Diu que l'home suec, un dels més igualats a Europa pel que fa a les tasques de la llar, dedica gairebé 2 hores setmanals a la neteja de la casa.

Si està igualat amb la dona i ell hi dedica gairebé 2 hores, suposo que ella hi deu dedicar unes altres gairebe 2 hores. O sigui que, entre els dos, dediquen gairebé 4 hores setmanals a la neteja de la casa. A casa nostra quantes cases en tenen prou amb 4 hores de neteja setmanals, especialment si hi ha mainada? Potser els mobles d'Ikea i els fogons, banys, etc. suecs són autonetejables?

3 comentaris:

merike ha dit...

Två timmar, verkligen! Jo buit 15 minuts dues vegades a la setmana. A Finlàndia vivim en apartaments molt petits.. Durant les vacances el meu marit es netejava molt millor. Sempre renta les finestres i neteja el mobiliari de pols.. Hi ha una parada finlandesa a l'Expo de Saragossa?
Una abraçada!

Lectora corrent ha dit...

En un pis petit en el qual visquin només dues persones, i si treballen i passen la major part del dia fora, que no hagin de dinar a casa, és possible que n'hi hagi prou amb dues hores setmanals per part de cadascuna per tenir la casa neta. Però si tenen fills i si el dinar i el sopar es fan a casa, a Barcelona quatre hores a la setmana són insuficients (si més no, ho eren quan jo tenia mainada).

No recordo haver vist que hi hagués un pavelló finlandès a l'Expo. En aquesta adreça pots veure la llista dels països participants:

http://tinyurl.com/594at8

Anònim ha dit...

Aquest no te l'havia llegit fins avui!

Jo visc en cinquanta metres, tota sola, i em cal gairebé un dia sencer per fer tota la neteja!

Estrany càlculs d'hores, el de l'stand de Suècia :)