divendres, 5 de setembre del 2008

Els suecs i la neteja

Vist al pavelló de Suècia de l'Expo de Saragossa:

No sé si es llegeix bé en el bloc. Diu que l'home suec, un dels més igualats a Europa pel que fa a les tasques de la llar, dedica gairebé 2 hores setmanals a la neteja de la casa.

Si està igualat amb la dona i ell hi dedica gairebé 2 hores, suposo que ella hi deu dedicar unes altres gairebe 2 hores. O sigui que, entre els dos, dediquen gairebé 4 hores setmanals a la neteja de la casa. A casa nostra quantes cases en tenen prou amb 4 hores de neteja setmanals, especialment si hi ha mainada? Potser els mobles d'Ikea i els fogons, banys, etc. suecs són autonetejables?

3 comentaris:

merike ha dit...

Två timmar, verkligen! Jo buit 15 minuts dues vegades a la setmana. A Finlàndia vivim en apartaments molt petits.. Durant les vacances el meu marit es netejava molt millor. Sempre renta les finestres i neteja el mobiliari de pols.. Hi ha una parada finlandesa a l'Expo de Saragossa?
Una abraçada!

Anònim ha dit...

En un pis petit en el qual visquin només dues persones, i si treballen i passen la major part del dia fora, que no hagin de dinar a casa, és possible que n'hi hagi prou amb dues hores setmanals per part de cadascuna per tenir la casa neta. Però si tenen fills i si el dinar i el sopar es fan a casa, a Barcelona quatre hores a la setmana són insuficients (si més no, ho eren quan jo tenia mainada).

No recordo haver vist que hi hagués un pavelló finlandès a l'Expo. En aquesta adreça pots veure la llista dels països participants:

http://tinyurl.com/594at8

Anònim ha dit...

Aquest no te l'havia llegit fins avui!

Jo visc en cinquanta metres, tota sola, i em cal gairebé un dia sencer per fer tota la neteja!

Estrany càlculs d'hores, el de l'stand de Suècia :)