dimecres, 13 d’agost del 2008

Vincent (Starry starry night)

Quan ja has deixat enrere més de sis dècades de la vida, els records que estan reposant en algun racó del cervell poden ser molts. De tant en tant, però, cançons, pel·lícules o llibres que tenies oblidats sorgeixen de cop. És com quan, d'un armari que feia temps que no netejaves a fons, surt aquella peça de vestir que tant t'havia agradat --fins al punt de no llençar-la-- i que ni recordaves que mai havies tingut. De vegades, algun fet actual em serveix de connexió amb un record. D'altres, és insospitat, de cop em trobo cantussejant una cançó que feia anys que no sentia, recordant alguna escena d'una pel·lícula o una novel·la que em van agradar molt quan les vaig veure o llegir. Avui, de sobte, m'he adonat que estava cantussejant Starry starry night (o Vincent), la cançó de Don McLean dedicada a Vincent van Gogh. (Potser perquè anit era una nit en què les estrelles tenien un protagonisme especial, per les llàgrimes de Sant Llorenç?)

No sé de quin any deu ser aquesta cançó, però recordo quan la vaig sentir per primera vegada, si més no de manera conscient: el curs 1980-1981, a classe d'anglès, a l'Institut Britànic. La professora de tant en tant ens posava alguna cançó; de les que vam sentir durant aquell curs, però, només en recordo dues: Imagine i Starry starry night. La primera, perquè la vam escoltar pocs dies després que John Lennon fos assassinat. I la segona, perquè em va agradar des de tots els conceptes: la música, la lletra, la veu de Don McLean... Però si hagués de destacar-ne un aspecte, en triaria la lletra; és un poema musicat que descriu molt be la pintura de van Gogh i fins i tot la seva personalitat.

Ve't aquí la cançó:

3 comentaris:

Clarissa ha dit...

També és una de les meves cançons preferides... i m'emociona.

Anònim ha dit...

A més, pronuncia de manera tan clara! Si tothom parlés l'anglès com el canta Don McLean o com el cantava Sinatra, no em semblaria tan gran la diferència entre l'anglès escrit i l'anglés parlat,

merike ha dit...

I have always liked this song. Also American Pie and some others by Don McLean.

Vincent (song) - Wikipedia, the free encyclopedia

At the moment I am so happy as I am getting to Barcelona with my husband on the 18th September for one week. It will be interesting to see if it is any different now from last year, April. I started my blog in February this year I think:-)
Two persons wish to meet me there, bloggers. But whom I would like to meet is keeping this blog:-)

I am the 60 years old woman from Helsinki.. And I love nostalgy!

YouTube - Kalevi Korpi - Rakkauden satu (1959)