divendres, 8 d’agost del 2008

La comissaria virtual (15)

Feia temps que tenia oblidada la comissaria virtual. No pas per manca de material, que d'això no falta, però de vegades em costa trobar el moment per posar-me a escanejar. Avui hi he dedicat una bona estona i em sembla que en tindré per a unes quantes "comissaries".

Anuncis per paraules
Els tres anuncis són del Diario de noticias, de Pamplona. En el primer s'anuncia una professora "de baile latino", tot aclarint que és nativa. Nativa, d'on? Del Laci, potser?

En el segon, s'anuncia la venda de dos lloros. Però fixeu-vos com està redactat l'anunci: "Se venden dos loros hablando". Qui és que parla? La persona que els ven o els lloros? Suposant que hablando faci referència als lloros, vol dir que quan facin l'operació de la venda ambdós estaran parlant?

El darrer anunci aparentment no té res d'estrany pel que fa a la redacció. però deu ser un cambrer molt previsor perquè s'anuncia per a treballar la nit de cap d'any i l'anunci es publica... el 3 de gener!

Màquines sense canvi
Aquest és de La Vanguardia; no vaig apuntar-ne la data, però és un comentari del problema amb què es van trobar els ususaris del servei de rodalies de Renfe quan es va suspendre la gratuïtat del servei després dels problemes que van patir durant la construcció de les vies d'accés de l'AVE a Barcelona:

Segons La Vanguardia, els usuaris i usuàries que volien pagar amb targeta de crèdit es van emprenyar molt perquè la màquina... no els tornava canvi!

Elles no volen ser menys
En la primera "comissaria" vaig incloure la notícia dels científics nord-americans que van concebre un simi transgènic. Ara són tres veterinàries de la Universitat Autònoma de Barcelona les que acaparen els titulars:

El que no queda clar és si cadascuna d'elles ha concebut la vedella o si la concepció és comuna.

Esplendor en la hierba


D'acord que Natalie Wood va ser una nena actriu i als cinc anys ja va fer una pel·lícula, però el 1928 encara faltaven deu anys per al seu naixement!