El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 3 d’agost de 2010

Música per recordar: Gino Paoli i la seva gata

Amb Youtube és possible recuperar cançons i intèrprets que teníem ja en un racó polsegós de la memòria. Avui recupero Gino Paoli, un cantautor italià que fa anys que no sentia, si bé algunes de les seves cançons les recordo de memòria. I és que Paoli és un dels grans cantautors italians de les dècades de 1960 i 1970. Sapore di sale, Il cielo in una stanza, Quatro amici al bar, ... són algunes de les seves cançons més famoses. Però la que vull recuperar avui és la dedicada a aquella gata que tenia una taca negra en el morro i vivia a les golfes d'una casa a costat del mar amb una finestra prop del cel i que quan l'intèrpret tocava la guitarra ella es posava contenta i una estrella baixava del cel. Després ell va a viure a una casa luxosa des d'on recorda la gata, a la qual ja no pot veure.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

sí que es troben autèntiques joies de la nostàlgia