dimecres, 4 d’agost del 2010

Diuen que la culpa és d'elles

Llegeixo a El Periódico que, segons una enquesta de la Delegación del Gobierno para la Violencia de Género, feta pública avui, el 40% dels ciutadans espanyols creuen que les dones maltractades freqüentment són responsables de maltractament que reben per seguir convivint amb l'agressor. Un percentatge que ha augmentat 3,5 punts des de l'any passat. El que no em queda clar si són homes els qui pensen així o si el grup inclou també dones. (Si jo escrivís "ciutadans espanyols", em referiria només a homes, però hi ha molta gent que fa servir el masculí per incloure els dos gèneres.)

En el web del Ministerio de la Igualdad es poden veure els resultats de l'enquesta. M'han cridat l'atenció --per alarmants-- les següents respostes: a) un 7,6% de les persones enquestades creuen que la violència contra la dona és inevitable i sempre ha existit.; b) un 7,5% creu que moltes víctimes no denuncien l'agressor perquè es tracta d'agressions justificades; c) un 5,0 creu que està justificat que un home agredeixi la seva dona o xicota quan ella decideix deixar-lo; d) un 18,% creu que la majoria de dones que denuncien fan denúncies falses.

I la data esfereïdora: en els sis primers mesos de 2010, 33 dones han mort a mans dels seus agressors. És el pitjor tipus de terrorisme que puc imaginar.

Temes relacionats:
- Diferència entre terrorisme i violència (24.03.2008)
- Conviure amb el terrorisme (26.01.2008)

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

Avui al telediari parlaben de que s'han de posari més medis perque en lo que va de any porten més morts que en tot el any 2009.
Aquesta violència es terrorifíca.

fanal blau ha dit...

Sovint els mitjans de comunicació acaben sent ben perversos en la manera en com fan arribar les informacions.
Per a mi també el pitjor tipus de terrorisme que em puc imaginar...Esfereïdor!