El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 10 d’agost de 2010

Les llàgrimes de Sant Llorenç a Internet 2.0


Com cada any, al voltat del 10 d'agost --Sant Llorenç-- es produeix el fenomen de les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç, la pluja de meteors que deixa la cua de pols còsmic del cometa 109P/Swift-Tuttle. Enguany la nit de màxima intensitat serà la de dijous (12 d'agost) a divendres. Com que aquesta propera nit hi ha lluna nova, dijous encara seran molt bones les condicions per veure bé les llàgrimes, sempre que l'observació es faci en un lloc on no hi hagi contaminació lumínica.

L'Associació Astronòmica Britànica organitza The Great Twitter Meteorwatch que recollirà la informació rebuda per qualsevol persona que hi vulgui participar a través de Twitter.

Potser us interessi:
Les llàgrimes de Sant Llorenç (10.08.2009)

Foto: Mila Zinkova, Wikimedia Commons

3 comentaris:

Pakiba ha dit...

Les llàgrimes de Sant LLorenç, sempre que puc vaig a veurales a un puesto que sigui ben focs, aquesta nit ja es veurà alguna cosa.

La lectora corrent ha dit...

M'agradaria saber d'algun lloc prop de Barcelona on el cel fos prou fosc per poder veure bé les llàgrimes de Sant Llorenç.

Pakiba ha dit...

Es pot anar a la carretera de les Aiguas, a Collserola , a la Rabasada i si te vas cap a Begas també.
Que puguis veure molttes.