divendres, 6 d’agost del 2010

Hotels amb història (1) : Hotel Continental (Barcelona)

En el bloc "Barcelona pixel a pixel", l'autor ensenya racons de Barcelona de vegades poc coneguts, d'altres més, però mostrats només parcialment, o espais que ja no existeixen (cinemes, per exemple), per tal que lectors i lectores facin un esforç per endevinar de quin lloc es tracta.

Com que hi ha molta gent de vacances, i les persones que no som de vacances aquest més treballem amb un ritme més tranquil, he pensat a fer una cosa semblant, un joc. Però jo no demano que s'endevini el lloc, que ben clar es veu a la foto que es tracta de l'Hotel Continental:


L'Hotel Continental es troba a la part superior de la Rambla. És un d'aquests hotels que ocupen uns quants pisos d'un edifici i que, si no mires enlaire, no t'adones que hi són. En aquest hotel va allotjar-se un escriptor estranger i l'hotel surt en un llibre en què l'autor explica la seva estada al nostre país coincidint amb uns esdeveniments que queden ja llunyans, però convé que el poble en mantingui la memòria. I el llibre d'aquest escriptor hi ajuda. Se n'ha parlat i escrit bastant i, si demano qui era l'escriptor i en quin llibre descriu la seva estada a Barcelona i altres llocs de Catalunya i d'Aragó, suposo que no serà difícil encertar-ho .

Foto: M. Piqueras (06.08.2010)

3 comentaris:

JoRDi JVR ha dit...

molt bon bon joc... i jo faig la meva aposta: Orwell.
El desaparegut café continental estava un pel més amunt on estava 'el banco central'.

amay ha dit...

George Orwell i el seu Homenatge a Catalunya!
També hi surt la cafeteria Moka, de l'altra banda de la rambla... Com es disparaven entre banda i banda, increïble...

La lectora corrent ha dit...

Molt bé, Jordi i Anna!, entre els dos heu completat la resposta. Per cert, "Homage to Catalonia" es troba disponible a Internet en un web dedicat a Orwell, i s'hi poden trobar algunes altres obres seves entre les quals hi ha el famós "Animal Farm".