El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 24 de març de 2008

Diferència entre terrorisme i violència

Dissabte, molts diaris duien en primera plana la notícia que el divendres sant ETA havia fet explotar un cotxe bomba davant d'una caserna. A l'interior, planes senceres comenten i amplien la notícia. Malgrat les minivacances de Pasqua, polítics de totes les tendències --excepte els que sempre callen-- condemnen l'atemptat.

Diumenge, una nota d'agència que ocupava unes poques línies a la secció "Tendencias" de La Vanguardia, informava que a Xixona va morir una dona apunyalada presuntamente per la seva parella, un home que va ser detingut a casa seva en estat d'embriaguesa.

Aquesta manera d'informar és una de les diferències que hi ha entre el terrorisme oficial i el privat, anomenat normalment violència de gènere o violència masclista.

1 comentari:

joana ha dit...

Mercè, molt interessant la reflexió.
Tens tota la raó.