dimecres, 28 de juliol del 2010

Visca els toros! No més toros!

No m'estic contradient. En el primer cas, em refereixo a la primera accepció de la paraula en el Diccionari de la Llengua Catalana ('toros' = 'bous'). En el segon, em refereixo a la segona accepció en el mateix diccionari ('toros' = 'correguda de bous').

Per cert, on devien ser el senyor Rajoy i la senyora Aguirre --o el partit que representen-- quan el Parlament canari va prendre la mateixa decisió que ha pres avui el Parlament català? No se'n van assabentar? O és que a les Canàries, com que cauen més lluny, no importa que ja estiguin prohibides les curses de braus?

Espero que aviat hi hagi altres autonomies que preguin la mateixa decisió. I també que aviat es recordin dels pobres bous protagonistes de correbous i embolats.

Actualització: La notícia en alguns mitjans de comunicació internacionals
BBC: Catalunya prohibeix els toros en una votació que marca una fita a Espanya.
CNN: La Catalunya espanyola prohibeix els toros.
The Guardian: Catalunya prohibeix els toros.
The New York Times: Regió espanyola prohibeix toros.
Le Monde Télezapping: "Si no els agrada la corrida, només cal que no vinguin" (vídeo)
Le Figaro: La corrida prohibida a Catalunya a partir de 2012.
L'Express: Els anti criden victòria, el món taurí vol tranquil·litzar-se (comenta la notícia en el context del món dels toros a França).
Il Messaggero: Espanya, Catalunya aboleix la corrida.
La Stampa: Catalunya aboleix la corrida.
La Repubblica: Espanya, no històric a les corrides. catalunya les aboleix a partir de 2012. (Inclou vídeo del voltants del Parlament amb els manifestants d'un i altre costat.)
Clarín (Buenos Aires): Cataluña prohibió las corridas de toros.
El Universal (México): Cataluña prohibe las corridas de toros.

Y la Wikipedia anglesa ja conté la informació sobre la decisió del Parlament en l'entrada Bullfighting.

6 comentaris:

Pakiba ha dit...

VISCA.........
yo també espero que aviat treguin els correbous i embolats.

Asun ha dit...

Jo també estic contenta pero.......ara diran totes le bajanades que puguin i més en contra dels catalans, en fi serà un motiu més per intentar fer-nos passar pel que no som.

Bones vacances ........

La lectora corrent ha dit...

Per sort, de gent contrària a les curses de braus, n'hi ha pertot. En un dels vídeos que he vist per Internet hi havia un grup de persones celebrant-ho a la Puerta del Sol.

Assur ha dit...

Jo també n'estic -i molt!- de content, i encara n'estaré més quan es prohibeixin els correbous i els embolats, diguin el que diguin els que defensen aquestes bestieses amb arguments "culturals".

Asun: Tens raó però, fem el que fem, tot els semblarà sempre malament. De tota manera, l'altre dia em vaig entretenir llegint els comentaris que sobre aquest tema escrivien els lectors de "El País" digital, i hi ha molta gent que no és d'aquí, que ens felicita pel que s'ha aconseguit.

Anònim ha dit...

Jo també em pregunto això de les Illes Canàries. Però la resposta és ben senzilla: ells no són catalans.

Visca!


Raquel

amparo ha dit...

Jo també vos felicite.