divendres, 23 de juliol del 2010

Del super a la presó: per 50 grams de pernil dolç!


A la ciutat lombarda de Lodi (Itàlia), els carabiners han detingut un home que havia robat en un supermercat. Segons comenta el diari La Repubblica, el seu és un botí digne de figurar en el llibre Guinness dels rècords: un sobre de 5o grams de pernil dolç per un valor de 1,09 euros!

L'home --29 anys i reincident-- va ser aturat pels empleats de seguretat del supermercat. En comptes de lliurar-los el sobre de pernil, però, els va donar una empenta i una bufetada i va escapar corrent. Al cap d'una estona, els carabiners el van trobar pel carrer mentre menjava el pernil (50 grams, devia menjar-los gairebé d'un mos). Després de passar la nit al calabós, va ser alliberat en espera que es faci el judici. Podria caure-li una pena d'entre tres i deu anys.

D'acord que és reincident i que va donar una empenta i una bufetada als seguratas del supermercat. Però no se'n va endur un pernil sencer, ni ampolles de whisky o de vi, sinó 5o miserables grams de pernil dolç! No hi ha altra manera de resoldre-ho que amb un judici? Podrien fer-li fer treballs comunitaris, per exemple.

Actualització, 23.07.2010, 16.44
Avui s'ha fet pública l'auditoria del Palau de la Música, que revela que Millet i Montull se'n van endur 35 milions d'euros. Si al lladre dels 50 grams de pernil dolç (valor = 1,09 euros) li poden caure un mínim de tres anys de presó, aquest dos lladregots de camisa i corbata haurien de passar a la presó un mínim de 52 milions i mig (17,5 x 3 = 52,5) d'anys cadascun.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Exemples com aquest posen de manifest que alguna cosa no va bé.


Millet i Montull haurien de ser a la presó de per vida i, evidentment, han de tornar els diners!

Raquel

La lectora corrent ha dit...

Raquel, vaig sentir que dels 35 milions, n'han tornat --o tornaran, no n'estic segura-- vuit. Què deuen haver fet dels restants 27? Per a les persones que encara pensem en pessetes, 27 milions d'euros són prop de 4.500 milions de pessetes!