dimarts, 29 de maig del 2012

No n'hi ha un pam de net! L'estafa darrera del regal

Què us semblaria que, pel sol fet d'assistir a una reunió, us regalessin un joc de cartes (baralla espanyola) i un "auténtico jamón de hembra curado" d'un pes d'entre sis i set quilos? Doncs avui he rebut per segona vegada en pocs mesos una invitació per assistir  a una reunió que organitza HOME XXI en un hotel proper a casa meva i m'ofereixen això i més (vegeu més endavant).

HOME XXI em convida a la presentació en exclusiva dels seus productes i diuen que en aquest acte, que es farà el dia 1 de juny, podré conèixer de primera mà, de forma clara i amena l'ÚLTIMA NOVETAT del mercat. Si hi vaig acompanyada del meu marit i els ensenyem 150 euros --afegeixen: "solo ENSEÑAR. sin dejar en prenda"-- rebré també una fantàstica llauna d'oli pur d'oliva d'una marca molt coneguda.

No penseu que és una reunió a la qual pot anar-hi tothom, però. Ni de bon tros! S'han de complir uns requisits. Si jo fos soltera o divorciada no hi podria anar: cal que m'hi acompanyi el meu marit. Deuen treure les dades del cens, suposo, i saben que en tinc, de marit. Però com que ens trobem ja en un sector d'edat en què la probabilitat que una malaltia --ja sigui sobtada o de llarga durada-- se'ns endugui d'aquest món és més elevada que a la resta de la població, es curen en salut i em diuen: "...Si es Ud. viuda, venga acompañada de un familiar o un amigo/a que sea mayor de 50 años y recibirá los mismos regalos previstos para el matrimonio, siempre y cuando acredite su estado civil de viuda con el libro de familia o documentación válida."

I ara prou de broma, perquè aquesta carta m'ha indignat. Qui és HOME XXI? Oficialment, un grup empresarial familiar amb seu a Las Rozas (Madrid) especialitzat en "la comercialización de dispositivos y productos médicos para la salud doméstica, que formula 'ir siempre dos pasos por delante de sus competidores proporcionando los últimos avances a sus clientes'". Segurament els preocupa també la seva imatge i la responsabilitat social corporativa i tenen una fundació que, entre altres activitats, col·labora amb Caritas de Marbella (curiós, oi?; tenen la seu a la província de Madrid i ajuden Caritas de Marbella) i regala lots de Nadal a persones grans i famílies de Las Rozas.

Però què comercialitza HOME XXI? És una incògnita. El web d'una empresa que es dedica a vendre sol ser una extensió del seu negoci, una botiga virtual on ofereixen els seus productes. Doncs això no passa en el web de HOME XXI. No hi trobareu cap informació sobre els productes que venen ni sabreu com els comercialitzen. I això, per què? Doncs perquè no els interessa.

Una cerca per Internet m'ha dut a diversos fòrums on la gent denuncia les pràctiques abusives de HOME XXI (vegeu-ne aquest, amb comentaris que comencen el juliol de 2011 i continuen fins fa pocs dies). Fan reunions en hotels, a les quals conviden sempre persones grans. Després de fer-los els regals, els mostren la gran novetat: una manta magnètica que té moltes propietats saludables. Per convèncer els assistents a la reunió que són molt afortunats, els diuen que el preu oficial és de gairebé 2000 €, però, pel fet que siguin jubilats i perquè estan entre els mil primer compradors, els la deixen a 999 €. En el fòrum de denúncia, alguns diuen que el preu és de 4000€ i que l'ofereixen a la meitat; potser varia segons la ciutat i el nivell social dels assistents, ves a saber.

Mitjançant una altra cerca, he trobat botigues virtuals que venen també les anomenades mantes magnètiques. Les propietats que els atribueixen són molt variades: equilibren el magnetisme natural de cos, milloren la circulació, regulen el pH del organisme, afavoreixen la proliferació cel·lular, estimulen el sistema immunitari, descarreguen l'electricitat estàtica acumulada al llarg del dia, redueixen els efectes secundaris dels medicaments, col·laboren en l'assimilació dels nutrients essencials, tenen efecte fungicida i antibiòtic, ajudan a relaxar-se i, per tant, a dormir millor, milloren també la salut mental... N'hi ha de mides diferents i de preus diversos. La més gran, per a un llit 150 x 190 cm, es por trobar per 129 euros (l'IVA i el transport a la península i les Illes està inclòs en el preu de venda), tot i que hi ha webs que la venen més cara (150 € i en un lloc a 190€). Clar que cap d'aquestes botigues virtuals t'ofereix de regal un joc de cartes, una llauna d'oli d'oliva i un pernil de femella curat. També em sembla una estafa atribuir totes aquestes propietats a una manta, però si més no, és una estafa més petita i no assetgen els possibles compradors, com ho fan els comercials de HOME XXI en les reunions dels hotels.

M'entren ganes de convocar els iaioflautes del meu barri per manifestar-nos el dia 1 de juny davant de l'hotel on es faran les reunions de HOME XXI (seran quatre!, dues al matí dues a la tarda) i advertir els ingenus i incauts avis i àvies que hi vagin de l'enredada que els volen fer, que avui dia ningú no dóna duros a quatre pessetes. De tota manera, és una enredada ben petita si la comparem amb la dels fons preferents o la que va fer Bankia informant d'uns beneficis quan tenien unes pèrdues més que milionàries. I és que no n'hi ha un pam de net!

10 comentaris:

Moments ha dit...

A Mallorca hi ha els famosos "manteros" que es dediquen a timar, amb el vist-i-plau dels hotels- els turistes de l'imserso. Els duen d'excursió (que paguen els jubilats) i, de tornada, els duen a llocs on els volen vendre de tot, sobretot flassades. D'aquí el seu nom.

Mercè Piqueras ha dit...

Jo pensava que els "manteros" eren els del "top manta"; els venedors sense permís que estiren les seves mantes al terra. Són molt perseguits i jo crec que a qui haurien de perseguir és a qui els proporciona la mercaderia. En canvi, aquests altres "manteros" que es dediquen a treure els quartos als jubilats amb enganys i regals campen feliçment sense que ningú no els pari els peus.

Moments ha dit...

També. Però, per extensió, es diu "manteros" també a aquests que timen els jubilats.

Anònim ha dit...

Nunca lamentaré lo suficiente haber acudido a la convocatoria de estos individuos. Se colocan una bata pero carecen de cualquier tipo de cualificación profesional relacionada con la sanidad. Utilizan técnicas comerciales agresivas con los ancianos, incluso delictivas (¿se han dado cuenta de que fotocopian los carnets de identidad de todos los asistentes?)
Se escudan en el derecho de admisión para rechazar sin explicación alguna a quien no les parece suficientemente manipulable o influenciable, tras hacerles desplazarse y perder toda una tarde. En un hotel del polígono industrial de Fuencarral en Madrid, calle Xaudaró, una tal Señorita Zarza (por su aspecto y formas dudo que llegue a ser señora) rechazaba a posibles clientes que sí cumplían con las peculiarísimas condiciones exigidas por ellos con una educación casi prostibularia, exigiendo documentos tan privados como: Libro de familia, Certificado de defunción a las viudas, pero, eso sí, escaneando los DNI sin permiso ni conocimiento de los asistentes.
En fin, piénsenselo bien antes de permitir que les manipulen, utilicen, engañen o simplemente se rían de ustedes tras hacer negocio a su costa, intentando venderles cosas que no necesitan con cuestionables virtudes terapéuticas y más que ciertos riesgos graves para la salud.

Anònim ha dit...

Se me olvidaba: la empresita de los piratas estos se llama home xxi. gracias

Mercè Piqueras ha dit...

Gracias comunicante anónimo por dejar tu testimonio. Pero una afirmación de tu escrito me intriga: "una tal Señorita Zarza (por su aspecto y formas dudo que llegue a ser señora)". ¿Qué diferencia hay entre ser 'Señorita' o 'señora'? Antes, 'Señorita' era un tratamiento para las mujeres solteras (también se llamaba 'Señorita' a las maestras). Pero ahora suele prescindirse ya de esta diferenciación. Supongo que la "señora" a la que te refieres no tiene nada que ver con el estado civil.

Anònim ha dit...

La meva mare de 86 anys anat aquest matí a un Hotel de Barcelona i no l'ha deixat entrar, perquè anava amb la noia que la cuida i és clar no era viuda, i necessitaven que fos viuda o algun fill/a també jubilat/da (justificant' ho tot documentalment, es clar).
També m'ha comentat que havia de portar 200€ que només havia de ensenyar que els portava!!!!!. Això si que no ho entenc.

En fi com que el requisit de l'acompanyant no era el que demanaven no l'han deixat entrar, cosa que ara desprès de veure uns quants foros sobre aquest tema els hi estic agraïda perquè l'estafa no l'han pogut fer com a mínim amb la meva mare.
Gràcies HOME XXI per no deixar entrar a la meva mare a la vostra reunió

Mercè Piqueras ha dit...

Gràcis lector o lectora anònim per deixar el teu testimoni. Si, ha estat una sort que no deixessin entrar la teva mare; s'ha estalviat l'assetjament i la possible estafa si l'haguessin convençuda per fer la compre.

Javier ha dit...

Han aumentat l´estafa.Venen un matalass amb la por de tenir enfermetats irreversibles. Perque aquest matalás baixa el sucre, colesterol, millora les ciàtiques, rectifica la columna,etc.Li fiquen la por al cos dien que quan dona un AVC, infart,..acabarien en una residencia com la que treballa ell, diu que es llicenciat de 9 anys y veo la gent plorar perque donaria tot el que te per salut. Y ara no es compren el matalas mentre que estan sans a un preu de 4990e pero amb ayudes al mateix lloc tenen la beca del 50%.

Mercè Piqueras ha dit...

Gràcies, Javier, pel teu comentari. És vergonyós que s'aprofitin així de la gent gran.