dijous, 24 de setembre del 2009

Girona i la Nit de la Recerca 2009

El 25 de setembre (demà) se celebra a tot Europa la Nit de la Recerca. Més de 150 ciutats europees en 30 països han organitzat activitats de divulgació per apropar el món de la recerca a la ciutadania. A l'estat espanyol, Girona i Múrcia viuran aquesta gran festa de la ciència.

Demà a la tarda, a dos quarts de sis (17.30) començaran les activitats d'enguany, amb l'acte de lliurament de premis del concurs de dibuix "Com és un científic o científica?". Després hi haurà una xocolatada i un munt d'activitats interactives, tallers, exposicions, experiments, jocs, espectacles i altres activitats per a totes les edats relacionades amb la ciència i la recerca. Acabarà amb un fi de festa amb la participació de Dani Jiménez que de ben segur ens sorprendrà com sempre amb els seus experiments.

Si res no m'ho impedeix, demà faré cap a la Casa de Cultura on se celebrarà la Nit de la Recerca gironina. En podeu veure el programa aquí i podreu seguir-ho en directe en aquest web, on de moment es pot veure el vídeo que resum la Nit de la Recerca de 2008.

I si voleu començar fer alguns experiments senzills i casolans, vegeu les propostes de Ciència a la cuina, que forma part del projecte de la Nit de la Recerca. Podreu dibuixar sobre la llet, simular una erupció volcànica, crear un guèiser a la cuina; entendreu com es pot transformar la llet (un líquid) en mató (un sòlid) i veureu què passa si sotmetem al buit les llaminadures que anomenem 'esponges' o 'núvols'. I és que la ciència, a més d'explicar-nos els fenòmens de la natura i el funcionament de les coses, pot ser també font d'entreteniment.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que hagis tingut un bon dia de la mare de Déu de la Mercè.
Una curiositat: coneixes la investigadora Josefina Castellví?
Imma

La lectora corrent ha dit...

Gràcies, Imma. Sí que conec Josefina Castellví. Des de fa molts anys. Jo encara era estudiant.