dimarts, 22 de setembre del 2009

Premi Joan Oró, ara també les TIC

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha convocat el VI Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, que enguany inclou una novetat. Fins ara només hi havia una modalitat, escrita. Podien optar-hi articles de divulgació que descrivissin la recerca que feia el seu autora o autora. Enguany s'amplia la convocatòria amb una nova categoria: obres multimèdia, com ara webs, blocs, clips de vídeo que siguin accessibles a través d'Internet, o qualsevol altre instrument semblant. En cada modalitat, hi haurà un primer premi de 1000 euros i un màxim de tres accèssits amb 350 euros cadascun.

El Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica és una iniciativa de l'ACCC que compta amb el patrocini del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu estimular en el jovent investigador la capacitat de comunicar el contingut i el valor del seu treball de recerca. Per aquest motiu, l'edat dels participants no haurà de superar els 35 anys.

En els sis anys d'existència del Premi, les tecnologies de la informació i la comunicació han agafat mota embranzida i s'han produït molts canvis en la manera de divulgar la ciència. Això ha decidit l'ACCC a incloure-hi també la modalitat de multimèdia.

El termini de presentació dels originals és el 3o de novembre i les bases i consells per als participants poden consultar-se aquí. També hi trobareu els textos dels articles guanyadors de les anteriors edicions del Premi.