El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 11 de desembre de 2008

Un bé de déu d'il·lusions òptiques

Victory o defeat?

Amb Internet em passa com amb els diccionaris quan hi busco una paraula i després d'haver llegit moltes entrades que criden la meva atenció ja no recordo quin era el terme que cercava. Avui, buscant alguna cosa per la xarxa, he anat a parar al bloc d'un metge de família i des d'aquest bloc he entrat a un web on hi ha jocs d'enginy i matemàtics, de lògica, problemes i il·lusions òptiques. Com si no tingués res a fer, no he pogut evitar donar un cop d'ull a les il·lusions òptiques. Algunes són ja clàssiques, però n'hi ha de molt curioses i que no havia vist mai. És possible posar-ne una a l'atzar en un web o bloc (el metge de família l'hi té), però no sé com es deu fer. Només he estat capaç de posar-me'l a l'iGoogle.

Quadrats deformats?

Les il·lustracions són del web brainden.com. Si hi cliqueu al damunt les veureu en el seu lloc original.

Actualització. A Wikimedia Commons hi ha algunes il·lusions òptiques. Un exemple:

Si fixeu la mirada en la creu negra del centre, veureu canviar de color els punts que giren.