dimecres, 24 de desembre del 2008

De nou les nadales electròniques

El 2006, quan encara no escrivia massa sovint en aquest bloc, ja hi vaig fer un comentari sobre l'evolució de les nadales electròniques i la saturació de la bústia que vegades em produïen els correus-e que duien annexats nadales electròniques, sovint amb animació.

Em pensava que era una febre que passaria aviat, però em vaig equivocar. L'any passat va continuar, i enguany n'estic rebent més que mai. Va començar sent un entreteniment per a moltes persones, però ara també són institucions i empreses les que envien la seva nadala electrònica. Hi ha qui, segurament conscient --o no-- del volum de bits que es pot generar en aquesta època, envia unes nadales electròniques que ocupen poca memòria, tot i tenir dibuixos i fotografies, o qui ha tornat a la pràctica d'enviar un enllaç per accedir a un web on es pot veure la nadala electrònica. D'altres, però, no tenen en compte la memòria que ocupen les seves nadales i les envien a tot el llistat d'adreces que tenen en la seva agenda.

Entenc que qui envia la felicitació ho fa de bona fe, però, quan es tracta d'arxius annexats, no acostumo a obrir-los, no fos cas que fos una nova manera de transmissió de virus. Perquè, qui hauria de sospitar d'un arxiu de bon nadal que t'envia una persona que coneixes o una entitat amb la qual tens algun tipus de relació?

De tota manera, voldria correspondre a qui m'ha desitjat bones festes i bon any i ho faré des d'aquí amb aquesta cancó amb uns intèrprets molt especials:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En la nit fosca de la incertesa i al ras de la solitud, encara esperem l’alba d’un nou dia.
Bon Nadal a tota la gent de pau!

OLGA ha dit...

Quan erem petits enviavem nadales per correu ordinari. Recordo que ens assentavem tots a la taula del menjador, la meua mare hi posava el text, i tots firmàven.
Les coses han canviat i ara ho fem des del correu electrònic. A mi m'agrada fer-ho.

Anònim ha dit...

L'Olga envia per correu-e una nadala molt bonica (una fotografia feta per ella), però no ocupa gaire memòria. Com la seva, no em faria res rebre'n moltes.