El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 5 de maig de 2008

"Arreglant-nos per a tu"

Llegit des d'un vagó de metro, a l'estació de Drassanes de la línia 3 , a Barcelona:

"Estem arreglant-nos per a tu. Gràcies per la teva paciència."

L'estació està en obres i aquestes dues frases estaven en una tanca que oculta les obres que es fan a l'andana. Sota d'aquest text hi havia una fotografia en la qual es veien quatre o cinc dones assegudes a la perruqueria sota el casc d'un assecador (encara hi ha perruqueries que assequen el cap així?). I a la part inferior es llegeix: "Ajuntament de Barcelona".

Quina contradicció! Per una banda, l'Ajuntament de Barcelona té una Regidoria de Dones i Joventut, un Consell de les Dones de Barcelona, i un Centre Municipal d'Informació i Recursos per a les Dones. Per una altra, però, contracta una empresa de publicitat que pensa que les dones encara s'arreglen per a algú i que han d'estar agraïdes al seu "algú" per la paciència quan esperen que elles s'arreglin.

1 comentari:

lilithsus ha dit...

Que bien que alguien lo diga, ya lo pensaba yo!!!
Encara no hi ha perspectiva de genero en estas cosas.