dilluns, 5 de maig del 2008

L'home i el seu gos

De vegades he llegit notícies sobre gossos que han mort per intentar salvar el seu amo o la seva mestressa. La notícia que llegeixo a l'Avui digital explica el fet contrari: un home ha mort en intentar salvar el seu gos.

Els fets han passat prop de Suert, a l'Alta Ribagorça. Segons l'Avui, el gos havia caigut a un canal i el seu amo va intentar salvar-lo. Ho va aconseguir, però hi va deixar la vida, hi va morir ofegat. El seu cos va ser rescatat més tard en el punt de confluència de l'esmentat canal amb la presa de Suert.

De sobte, la notícia sembla estranya. Potser era un gos que no sabia nedar? No neden de manera espontània tots els gossos? I si fos al contrari, i el gos s'hagués llençat a l'aigua per salvar el seu amo i no poder fer-ho n'hagués sortit ben remullat? Suposo, però, que hi deu haver testimonis que van veure l'intent de rescat del gos.

És possible que hi hagi qui no entengui que una persona arribi a arriscar la vida per salvar un animal no humà. Hi ha animals no humans que mereixen molt més ser salvats que no pas alguns exemplars de l'espècie Homo sapiens.

1 comentari:

OLGA ha dit...

Ho he sentit a la radio, però a mi no m'ha semblat gens estrany que perdés la vida l'home. La corrent que porta un canal és molt forta, i si ha arribat a un lloc on hi ha alguna reixa o hagi quedat lligat a una corda o algo semblant, l'ofegament és quasi bé segur, si no és que coneixes molt bé el comportament de l'aigua...