El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 22 de novembre de 2010

Les eco-esglésies italianes

A Màntua (Itàlia) set parròquies han constituït un consorci per construir un parc fotovoltaic. Tot va començar quan volien instal·lar calefacció a les esglésies, però no tenien diners per a fer-ho. Aleshores van pensar en la possibilitat de construir el parc fotovoltaic. Ho explica aquest vídeo de La Repúbblica.

 

Van aconseguir un préstec de 6 milions d'euros, amb els quals van fer obres a les esglésies i van construir el parc, que té 4309 panells fotovoltaics. Venen a la xarxa elèctrica l'electricitat produïda i amb els diners que obtenen van pagant el préstec. A més d'haver pogut pagar la instal·lació de calefacció, l'ús d'energia fotovoltaica per a escalfar les set esglésies representa un estalvi d'emissions de CO2 equivalent a 700 tones per any.

1 comentari:

Pakiba ha dit...

Aixó tindrien que fer molts.