dimarts, 30 de novembre del 2010

La comissaria virtual (36): la longevitat de Buïgas

La Vanguardia va recordar recentment la historia de la "font màgica" de Montjuïc, que va ser dissenyada per Carles Buïgas per a l'exposició de 1929 (si hi cliqueu al damunt, veureu la imatge ampliada).


Del seu dissenyador diu:


No entenc que Buïgas no figurés en el llibre Guinness dels records en una doble entrada: a) com a l'enginyer més ancià que ha fet una obra (si va néixer el 1808, el 1929 tindria 121 anys) i b) com la persona més longeva (segons La Vanguardia, va viure 171 anys).

Per altra banda, això d'ingeniero electricista em sona bastant estrany. Si bé, en països llatinoamericans és freqüent, aquí em sembla que aquests enginyers són anomenats ingenieros eléctricos, de la mateixa manera que es parla d'ingenieros electrónicos, aeronàuticos, mecánicos, etcètera. Però potser ara se'n diuen així també aquí.

1 comentari:

Pakiba ha dit...

Mercéno se enten que un diari con La Vanguardia tingui aquets laxus tan grans o es que no era aquet C.Buigas al que es refereixan? puc ser era un altra?.Incomprensible. Bé el nostre va neixa al 1898 y va murir al 1979.
Sempre aprenen alguna cosa, pero del diaris nos.

Petons.