dissabte, 20 de novembre del 2010

La política al carrer

M'agradaria saber si hi ha gaire polítics que vagin al mercat de manera habitual. Ves per on, quan s'apropen les eleccions, a tots els entra la dèria d'anar-hi. No pas perquè vulguin omplir la nevera sinó per omplir el cap a la gent amb les seves promeses (o potser en el mercat també critiquen els adversaris?).

Ahir, davant la Boqueria hi havia el de Ciutadans (com vegeu, vestit i amb posat de bon nen):


Aquest matí, davant del mercat de les Corts, aquests altres:



No sabia de quin partit era aquest logotip amb unes fletxes mirant cap al centre, però he vist que a les banderes deia "Reagrupament". Després, quan he passat al costat de la Boqueria, he vist uns nois amb samarretes com les que diuen els que anaven al mercat de les Corts.

A quarts de sis, tornava cap a casa i a la Rambla he coincidit amb una manifestació:



No havia vist mai una bandera independentista que portés enganxada una bandera republicana. Em sembla un pleonasme visual. O és que potser hi ha independentistes monàrquics? I, si n'hi ha, de quina monarquia?




La manifestació estava convocada per "Unitat contra el feixisme i el racisme", que no crec que sigui un partit polític, sinó més aviat una plataforma a la qual s'han adherit associacions, entitats i col·lectius diversos i també subseccions de partits.

Fotos: M. Piqueras (19-20.11.2010)

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

I després, "si te he visto no me acuerdo", es impresioant i la nevera no l'omplen, aquet amb la seva careta de bon nen i ..........

Anònim ha dit...

Bona troballa l'estelada republicana! Jo tampoc n'havia vista mai cap. Espero que no generi una moda: ja estan prou segmentats els partits sobiranistes. Imagina't que ara, a partir de Solidaritat i de Reagrupament es formessin quatre nous partits, dos monàrquics i dos republicans. I/o que Esquerra Republicana es plantegés un canvi de nom per ampliar l'espectre de votants...

Josep Penya