El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimecres, 3 de novembre de 2010

El Escorial de nou

Ja feia alguns anys que no podia venir a les Jornades MEDES de la Fundación Lilly. Enguany, que m'ho he pogut combinar, tornen a fer-les a l'Euroforum Felipe II, un lloc molt tranquil als afores del poble i amb unes vistes fantàstiques. No perquè les hagi vist avui, que era de nit quan he arribat, però les recordo de fa alguns anys.

Des de Madrid, a sis persones que hem arribat de Barcelona i un parell que s'han ajuntat al nostre grup a l'estació d'Atocha, ens han dut a l'Escorial en un minibús. És una llàstima que fos de nit, perquè el xofer s'ha perdut i ens ha tingut més de mitja hora donant voltes pels voltants del poble, com si anéssim en un bus turístic. Un col·lega que ja era a l'Euroforum Felipe II anava donant-li instruccions per ràdio, però ni així. Ha hagut de preguntar-ho dues vegades.

No sé si l'habitació que m'han donat enguany deu ser una habitació amb vistes com la del 2006. És negra nit i no puc veure res. Per l'orientació, no em sembla que estigui de cara al monestir com aquella vegada. Demà al matí ho sabré.