El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimecres, 30 de juny de 2010

L'Institut d'Estudis Catalans i la sentència del Tribunal Constitucional

Aquest matí, el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, ha fet pública la postura de rebuig per part d'aquesta entitat a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. En el web de l'IEC podeu podeu veure'n la notícia i descarregar el text d'aquesta declaració.

Entre altres aspectes, l'IEC "rebutja qualsevol acte que limit l'eficàcia dels drets lingüístics individuals i col·lectius i rebaixi l'ús preferent que el català, com a llengua oficial i pròpia, ha de tenir davant de les administracions públiques i els mitjans de comunicació."

5 comentaris:

Clidice ha dit...

no està malament, encara que dubto que s'hagin espantat molt els espanyols. Tot i que cal que tothom faci el que ha de fer.

Assur ha dit...

Disculpa Clidice: Sembla que vulgui ser un eco del que tu dius, però és que també en aquest "post" penso exactament el mateix que tu: "Cal que tothom faci el que ha de fer".

Clidice ha dit...

hahahaha Assur cap problema! :)

La lectora corrent ha dit...

El problema és que no tothom pensa que ha de fer la mateixa cosa.

Assur ha dit...

Mercè: Ara semblaré, també, el teu eco, perquè també t'he de donar la raó. De tota manera, almenys pel que fa a la manifestació del dia 10, la gent sembla força engrescada.