El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 23 d’abril de 2009

Un banc, si us plau!

Les darreres setmanes he hagut d'anar diverses vegades al museu de Ciències Natural, a les seus que té en el Parc de la Ciutadella. Acostumo a fer una combinació de metro i autobús per arribar-hi i, a la tornada, el contrari.

La parada per agafar l'autobús de tornada, en el passeig Picasso, és així:

A l'esquerra hi ha la calçada principal, amb un carril bus i un altre per a tot tipus de vehicles. A la dreta, en el lateral, un carril per circular i, a cada costat d'aquest carril, sengles carrils per aparcar. I encara més a l'esquerra, una vorera molt ampla:


He sentit dir en més d'una ocasió que l'Ajuntament vol fer de Barcelona una ciutat per a anar-hi a peu i amb transport públic. tanmateix, per a les persones que tenen algun problema en el seu aparell locomotor --un problema que de vegades pot resumir-se en dos mots: "molts anys"--que els impedeix d'estar-se a peu dret, aquesta parada no és gens recomenable.

I no és l'única on no hi ha un banc per seure mentre s'espera l'autobús. En recordo una a l'avinguda Josep tarradelles, una altra a l'avinguda de Sarrià i més d'una a la Gran Via de Carles III. Instal·lar un banc a costat d'aquesta parada no costaria gaire. I si creuen que no hi ha prou espai, per a posar-hi, ja no una marquesina, sinó tan sols un banc, no podrien sacrificar un carril de circulació de la calçada lateral i traslladar-hi el carril bus? Allà la vorera és molt ampla i podria instal·lar-s'hi sense entorpir el pas de la gent.

Fotos: M. Piqueras (Barcelona, 22.04.2009)