dijous, 23 d’abril del 2009

Un banc, si us plau!

Les darreres setmanes he hagut d'anar diverses vegades al museu de Ciències Natural, a les seus que té en el Parc de la Ciutadella. Acostumo a fer una combinació de metro i autobús per arribar-hi i, a la tornada, el contrari.

La parada per agafar l'autobús de tornada, en el passeig Picasso, és així:

A l'esquerra hi ha la calçada principal, amb un carril bus i un altre per a tot tipus de vehicles. A la dreta, en el lateral, un carril per circular i, a cada costat d'aquest carril, sengles carrils per aparcar. I encara més a l'esquerra, una vorera molt ampla:


He sentit dir en més d'una ocasió que l'Ajuntament vol fer de Barcelona una ciutat per a anar-hi a peu i amb transport públic. tanmateix, per a les persones que tenen algun problema en el seu aparell locomotor --un problema que de vegades pot resumir-se en dos mots: "molts anys"--que els impedeix d'estar-se a peu dret, aquesta parada no és gens recomenable.

I no és l'única on no hi ha un banc per seure mentre s'espera l'autobús. En recordo una a l'avinguda Josep tarradelles, una altra a l'avinguda de Sarrià i més d'una a la Gran Via de Carles III. Instal·lar un banc a costat d'aquesta parada no costaria gaire. I si creuen que no hi ha prou espai, per a posar-hi, ja no una marquesina, sinó tan sols un banc, no podrien sacrificar un carril de circulació de la calçada lateral i traslladar-hi el carril bus? Allà la vorera és molt ampla i podria instal·lar-s'hi sense entorpir el pas de la gent.

Fotos: M. Piqueras (Barcelona, 22.04.2009)