dilluns, 13 d’abril del 2009

Premis a la recerca jove

De vegades es convoquen premis --de molts àmbits i per a moltes edats-- que tot i el seu interès no tenen prou de ressò i poden quedar deserts o només concedir algun accessit perquè s'hi han presentat pocs treballs. Ahir, per casualitat, vaig trobar la convocatòria per a un premi de recerca en l'àrea de les ciències de la vida i de la salut destinats a estudiants de batxillerat i formació professional. Després n'he vistos més.

Tot i que és posible que alguns premis ja tinguin suficient ressò, en faig un petit recull, per si, entre els lectors o lectores d'aquest bloc hi ha ensenyants o pares o mares o avis o àvies de joves estudiants, a qui pogués interessar. Un parell d'anys vaig formar part del jurat d'un fòrum de recerca escolar que es fa en el meu barri i recordo alguns treballs d'una gran qualitat, que demostraven un gran enginy i maduresa.

Les convocatòries que incloc són de premis per als quals encara no s'ha passat el termini del lliurament del treballs. Per a alguns falten pocs dies, però se suposa que a hores d'ara la majoria d'estudiants deuen haver enllestit ja el seu treball de recerca; només haurien de "polir-lo" per a presentar-lo al premi que escaigui a la seva especialitat.

IV Premi PRBB de Recerca en Ciències de la Salut i de la Vida
Convocat pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), amb dues modalitats: a) per a estudiants de batxillerat i b) per a estudiants de grau superior de formació professional de la família de sanitat i de química.
Termini de lliurament dels treballs: 20 d'abril 2009.
Més informació i les bases en el web del PRBB.

III Premis als Treballs de Recerca en Turisme de Batxillerat, curs 2008-2009
Convocat per la Fundació Gaspar Espuña-CETT, per incentivar l'alumnat de Batxillerat de Catalunya a desenvolupar els seus treballs de recerca en el camp del turisme i l'hostaleria.
Termini de lliurament dels treballs: 14 de maig 2009. Més informació i les bases aquí.

10è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat. Arquitectura, ciènica i tecnologia sostenibles.
Convocat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i adreçat a estudiants de 2n de batxillerat de Catalunya de les modalitats de Tecnologia o Ciències de la Salut que hagin fet un treball de recerca relacionat amb els estudis propis de la UPC, incorporant-hi criteris de sostenibilitat.
Termini de lliurament dels treballs: 30 d'abril de 2009. Més informació i les bases aquí.

I en el web de la biblioteca de la UPC hi ha una pàgina adreçada a estudiants de batxillerat que inclou, entre d'altres, consells per a la preparació de treballs.

VIII Premi Antoni Quintana Marí
Convocat per la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), amb l'objectiu de despertar l'interès per l'estudi i la recerca de la història de la ciència i de la tècnica entre els estudiants de batxillerat.
Termini de lliurament dels treballs: 31 de maig de 2009. Podeu descarregar el fulletó amb les bases aquí.