El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dissabte, 20 de juny de 2009

Més experiments a la cuina

Altres experiments senzills que es poden fer a la cuina són els que Claudi Mans ha enregistrat en vídeo i penjat a Youtube. El títol general, per buscar-los, és "Ciència i cuina". Com a mínim n'hi ha una dotzena. Aquí us en poso un parell (cliqueu al damunt perquè us surti tota la pagina de Youtube, on, a la part superior, a dreta, veureu l'explicació de cada vídeo; cliqueu on posa "more info" per veure'n l'explicació completa). Per exemple, què penseu que pot passar si es posa un bombeta fosa al microones?:
I creieu que un telèfon mòbil ficat dins d'un microones (però parat, no s'us acudís mai de posar-lo en marxa amb el telefon dins!) pot rebre trucades? I suposant que les rebés, creieu que això vol dir que el microones és perillós perquè les ones travessen les seves parets? El vídeo us en dóna la solució:
Com és possible tenir aigua a 100 graus Celsius en condicions normals de pressió i que no bulli? (no bull, però sí que s'evapora). Vegeu-ho i, sobretot, llegiu l'explicació que en dóna Claudi Mans.