dissabte, 20 de juny del 2009

Més experiments a la cuina

Altres experiments senzills que es poden fer a la cuina són els que Claudi Mans ha enregistrat en vídeo i penjat a Youtube. El títol general, per buscar-los, és "Ciència i cuina". Com a mínim n'hi ha una dotzena. Aquí us en poso un parell (cliqueu al damunt perquè us surti tota la pagina de Youtube, on, a la part superior, a dreta, veureu l'explicació de cada vídeo; cliqueu on posa "more info" per veure'n l'explicació completa). Per exemple, què penseu que pot passar si es posa un bombeta fosa al microones?:




I creieu que un telèfon mòbil ficat dins d'un microones (però parat, no s'us acudís mai de posar-lo en marxa amb el telefon dins!) pot rebre trucades? I suposant que les rebés, creieu que això vol dir que el microones és perillós perquè les ones travessen les seves parets? El vídeo us en dóna la solució:




Com és possible tenir aigua a 100 graus Celsius en condicions normals de pressió i que no bulli? (no bull, però sí que s'evapora). Vegeu-ho i, sobretot, llegiu l'explicació que en dóna Claudi Mans.