dilluns, 22 de juny del 2009

El Mendizábal i els porros

El Mendizábal és un bar que he conegut tota la vida tot i que fins avui no he sabut com es diu. Està situat a la cantonada del carrer de la Junta de Comerç amb el carrer Hospital. No és un bar convencional; de fet no té més que una barra que dóna al carrer (la clientela pren les coses a peu dret a la vorera) i unes quantes taules en una mena de placeta al carrer Hospital.

Hi he passat pel davant aquest migdia i he vist aquest cartell. M'ha sobtat que posés "prohibido fumar porros", perquè suposant que la clientela en fumés, ho estarien fent al carrer i noc rec que el bar pogués ser-ne responsable.

Doncs bé, hi ha un jutge de Barcelona que pensa de manera ben diferent. A la part inferiors del cartell que prohibeix fumar hi ha la notícia que el jutge el va fer tancar el bar perquè havia tolerat que s'hi consumissin drogues, concretament un parell de porros, un dels quals sembla que la policia el va trobar apagat damunt d'una taula.

Considero aquesta sanció fora de mesura i, en llegir-la, he pensat que més valdria que la policia --o qui ho hagi de fer-- es preocupés de resoldre altres problemes del barri com ara la brutícia, el soroll, o que els carrers hagin esdevingut WC a l'aire lliure. Hi ha racons, com la part que va dels jardins Fleming a l'entrada principal de l'Acadèmia de Medicina i l'Institut d'Estudis Catalans, on m'he de tapar sempre el nas per la pudor d'orina que hi fa. És una pudor que com més va més associo al Raval i a Ciutat Vella. Una llàstima!