El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 5 de febrer de 2009

Les receptes de Mrs. Darwin


Ja l'he rebut! Per fi m'ha arribat el llibre que vaig encarregar fa uns dies: Mrs. Charles Darwin's Recipe Book, amb receptes de cuina d'Emma Darwin. Com moltes altres dones de la seva època --i de l'actual--, Emma Darwin tenia un quadern on anava apuntant receptes de cuina.

Dues historiadores, Dusha Bateson i Weslie Janeway, han fet una selecció de les receptes d'Emma, que elles mateixes han assajat a la cuina, i les han publicat en aquest llibre, que inclou també moltes il·lustracions, fotos i reproduccions de pàgines del llibre de cuina original. Espero provar-ne alguna; pensaré que Darwin havia tastat aquell mateix plat.

2 comentaris:

maribelps ha dit...

Ahora están pasando la película Julie and Julia, que trata de un libro de cocina hecho por una divertida americana que quiere enseñar cocina francesa a sus poco expertas compatriotas, y de una chica que quiere hacerlas en su casa, y lo va publicando en su blog .. Curioso.. Podrías hacer algo así en tu blog..

La lectora corrent ha dit...

Publicar les receptes d'Emma Darwin? Potser alguna sí, ja veurem. He sentit parlar d'aquesta pel·lícula, però no l'he vista.