El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 31 de juliol de 2008

Els diaris de Georges Orwell a la xarxa

Me n'assabento a través del bloc de l'home dibuixat. El 9 d'agost comença la publicació en línia del diari de Georges Orwell. Serà en forma de bloc i cada nova entrada correspondrà a l'entrada original feta per Orwell, en el mateix dia i mes de l'any, però amb una diferència de 70 anys (el va començar el 1938). Com que el diari acaba el 1942, els admiradors i les admiradores d'aquest autor anglès podrem gaudir amb aquestes lectures durant uns quants anys. Orwell és un dels meus autors "de tauleta de nit". Obrir un llibre seu per qualsevol pàgina i llegir-ne uns paràgrafs és sempre un plaer.

2 comentaris:

Banach ha dit...

Genial, m'encanta Orwell, merci per la informació.

;)

Lectora corrent ha dit...

A mi m'agrada molt l'ús que Orwell fa del llenguatge i l'aparent simplicitat dels seus textos. He de buscar les seves deu regles per a escriure bé i copiar-les en el bloc. Ell les va escriure pensant en l'anglès, però serveixen per a qualsevol altra llengua (si més no, per a les que llengües que jo conec).