El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 18 de juliol de 2008

El vaixell ha volat

No han estat 15 metres els que s'ha enlairat el vaixell, ni 2000 els globus que li han enganxat, però s'ha enlairat uns dos o tres metres, o potser més i tot; suficients per provar el principi d'Arquimedes. Com que omplir amb heli 2000 globus segurament hauria estat una tasca molt lenta, n'han inflat alguns de molt grans; sense arribar a un nombre tan elevat, suposo que si fa no fa els litres devien ser els que havien pensat per als 2000. O potser eren menys i per això el vaixell no ha pujat tan amunt. Al final l'han fet avançar fins sota mateix de l'arc del Triomf i han anat deslligant els globus. Molts han marxat volant; d'altres els han regalat a la mainada. Feia gràcia veure nens i nenes amb globus que eren gairebé tan grans com ells.

Tot inflant els globus

El vaixell de paper està fet. Comencen a lligar-hi globus.

El vaixell s'ha enlairat!

Aquesta ha estat la primera activitat de divulgació de l'ESOF2008. Els propers dies, fins a dimarts, a la Fira de Barcelona (plaça d'Espanya) hi haurà activitats per a tota la família.