El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 22 d’abril de 2008

Bicicletes sí; llibres, no

Anit, en una reunió de la meva comunitat de veïns vaig proposar que, en el local que havia estat l'habitatge del porter (ara hi ha conserge), poséssim uns prestatges on veïns i veïnes poguessin deixar els llibres que no volen o que no els caben a casa, i potser també revistes, perquè els agafés qui volgués.

Algunes persones --poques-- hi estaven d'acord, però d'altres s'hi van oposar i la proposta no va ser acceptada. Alguns dels motius per a no acceptar-la: a) que, si tothom baixés llibres a la porteria, potser no hi hauria prou espai; b) que els llibres atreuen molta pols i cal netejar-los; i c) que, si un llibre queia a terra, qui entrés a buscar una bicicleta podria ensopegar. Perquè, per deixar-hi bicicletes, sí que hi ha espai. I es veu que sobre les bicicletes no s'hi diposita la pols.