El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 15 d’abril de 2008

La comissaria virtual (9):ciència i salut

En un dels primers apunts d'aquesta comissaria virtual vaig reproduir una notícia de La Vanguardia que s'assembla a aquesta d'avui, que m'arriba a través de Jordi Mur:
En aquell cas es tractava només d'un malalt que moria cinc vegades. Ara són el 60% dels afectats, però sembla ser que només moren dues vegades; la notícia no diu que n'hi hagi cap que repeteixi després de la segona vegada.

Relacionat amb medicina i benestar social, hi ha aquest breu publicat a 20 Minutos:
Si amb una entrevista ja els millora la qualitat de vida, no caldrà assistentes socials, ni residències, ni metges, infermeres o psicòlogues. Amb uns quants entrevistadors o entrevistadores, tot solucionat!

Aquesta és de microbiologia:
Un bacteri anaerobi viu i es reprodueix en absència d'oxigen. Si les proveeixen d'oxigen moriran. I si moren, qui "es menjarà" els contaminants que aquests bacteris havien d'assimilar?