dissabte, 19 de juny del 2010

Experiència Internacional Canadà

El Canadà és un país que passa sovint desapercebut, segurament a causa del seu poderós veí, els Estats Units, que és el qui, per un motiu o un altre, centra l'atenció de bona part de la resta del món. Al Canadà passen també moltes coses, d'algunes de les quals m'assabento per un butlletí (infoCanadá) que rebo de l'ambaixada d'aquell país a Madrid. (De vegades penso que, de la mateixa manera que, dins de Canadà, la ciutadania rep qualsevol tipus d'informació en anglès i francès, aquí podrien fer edicions del butlletí en les diverses llengües oficials.)

En el darrer, hi ha informació sobre un programa que permet a joves de Canadà i d'Espanya, d'entre 18 i 35 anys, obtenir els permisos necessaris per gaudir d'una experiència professional, completar estudis de postgrau, seguir una formació lingüística o una immersió cultural per un període màxim d'un any. De les 350 places disponibles per anar a Canadà el 2010, a data d'avui (19 de juny 2010), en queden encara 66 disponibles. Les despeses de tramitació, que es fa en sis setmanes, són de 115 euros, que retornen si per alguna causa la persona sol·licitant es retira --de manera voluntària o per força major-- abans de rebre la carta de presentació de Ciutadania i Immigració Canadà, o si no és elegible per al programa.

Per obtenir informació detallada sobre aquest programa vegeu la pàgina web Experiencia Internacional Canadá para jóvenes, en el web de l'ambaixada canadenca.

En el mateix butlletí m'arriba la bona notícia que, des de començament de juny, hi ha comunicació directa entre Barcelona i les ciutats canadenques de Toronto i Montreal, amb vols tres cops la setmana.

5 comentaris:

Jordi Cirach ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
La lectora corrent ha dit...

Sento haver suprimit un comentari que hi havia a aquesta entrada. Considero que qui vulgui fer propaganda del seu bloc i demanar que el votin en un concurs de blocs no ha de fer-ho aprofitant l'espai de comentaris d'altres blocs, encara que comenci amb una frase relacionada amb el tema de l'entrada.

Unknown ha dit...

M'ha fet molta il·lusió llegir aquesta notícia, més que res perquè el 19 de setembre marxo, amb la meva parella, cap a Toronto gràcies, precisament, a aquest programa per a joves del govern canadenc! Estem molt il·lusionats i, perquè no dir-ho, una mica espantats! però en tenim moltíssimes ganes! Jo també obriré un blog des d'on publicaré el dia a dia d'aquesta experiència espero que quan torni pugui recomanar-ho a tothom!

Anna Jover

La lectora corrent ha dit...

Ets l'Anna Jover que vaig veure en un reportatge de TV3 sobre el jovent que marxava fora a la cerca de nous horitzonts professionals?

Vaig ser a Toronto uns dies el 1988, i aleshores em va semblar una ciutat amb moltes oportunitats per a qui tenia ganes de treballar. Clar que d'això fa més de vint anys! Prepareu-vos per a passar un llarguíssim hivern, però. Com a Montreal, em sembla recordar que hi havia una mena de ciutat subterrània, per moure's pel centre sense haver de sortir al carrer.

Unknown ha dit...

doncs sí senyora, sóc l'Anna Jover del reportatge... com és la vida! Sí que passarem fred a l'hivern... però ho superarem! Esperem saber-ho aprofitar moltíssim!!