El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimecres, 2 de maig de 2012

Per entrar en comptes de correu

Aquestes darreres setmanes estic rebent molts missatges amb aquest text o semblant:
Su buzón ha superado el límite de almacenamiento de 20 GB, que es según lo establecido por el administrador, que está actualmente en ejecución en 20.9GB, no podrás ser capaz de enviar o recibir correo nuevo hasta que vuelva a validar su buzón de correo. Para volver a validar su buzón de correo por favor.
Escriba su
Nombre de Usuario ;_________________
Contraseña anterior ;_________________
Nueva Contraseña ;_________________
gracias
administrador del sistema

 Com és possible que confiïn que algú creurà que un missatge com aquest l'envia l'empresa amb qui es té contractat el correu electrònic?

A més, el remitent és una adreça de Mèxic (segurament una persona a qui han piratejat el correu) i diuen que responguis a l'adreça accountuserhelpdesk@inbox.al Una adreça d'Albània!

Suposo que, si segueixen fent-ho, és que hi ha qui s'ho creu i els envia les dades.

2 comentaris:

Joan U ha dit...

Totalment d'acord, Mercè; costa de creure que algú piqui en aquesta mena d'esquer tant matusser. Però pel que sembla els que practiquen el "phishing" envien literalment milions de missatges com aquest, i encara que l'efectivitat sigui tant sols d'un 0,1% ja els surt a compte.

Mercè Piqueras ha dit...

Doncs avui han intentat fer-me una enredada d'un altre tipus (a mi i als veïns) amb l'excusa d'analitzar l'aigua de l'aixeta. Si puc, aquest vespre ho explicaré en el bloc perquè ho deuen fer per molts barris.