dissabte, 13 de novembre del 2010

Banderes catalana i basca en un segell de Turkmenistan

Turkmenistan és un país situat a l'oest de l'Afganistan que ha fet de la filatèlia una indústria. A més dels típics segells d'animals, als quals tanta gent té afició, emeten segells per commemorar qualsevol esdeveniment. Així, el 1997, any de la mort de Diana de Gal·les, van emetre uns segells d'homenatge a la princesa desapareguda. Aquell any en feia 35 de la mort de Marilyn Monroe i van treure un full amb sis retrats de l'artista nord-americana.

Doncs bé, en un full commemoratiu, també de 1997, a costat del segell corresponent, hi surten les banderes catalana i basca; vegeu-les a la dreta del segell (si cliqueu damunt la imatge, la veureu ampliada):


 En el catàleg diu: "Mariage de la Princesse Christine de Bourbon and Inaki Urdangarin". que hi hagi la bandera d'Euskadi suposo que deu ser per l'Urdangarin, que és basc. Devien pensar que ella era catalana perquè vivia a Barcelona?

2 comentaris:

zel ha dit...

Òndia! Sorpresa majúscula! D'on ho has tret? A la recerca del tresor?

La lectora corrent ha dit...

Zel, el tresor me l'ha proporcionat el meu marit, que és aficionat a la filatèlia i mirant un catàleg se'n va adonar, tot i que es veia molt petit. Vaig pensar que en algun catàleg o botiga virtual de filatèlia hauria de ser-hi, i no em costar gaire trobar-lo.