dimarts, 9 d’agost del 2011

No és allò que sembla (VIII)

En aquest cas, com que aparentment és molt fàcil, l'enigma té dues preguntes: a) d'on és aquest cotxe? i b) quin any va fer-se la fotografia? (amb un marge d'error de deu anys amunt i avall)


 Foto: M. Piqueras

13 comentaris:

ivaxavi ha dit...

És al Marroc, i l'any de la foto, cap al 2001.
(Fes més concursos d'aquestos, són interesants)

Lectora corrent ha dit...

Ivaxavi, no has encertat el lloc, però sí la dècada. I gràcies per l'interès. Faig alguna entrada d'aquesta sèrie quan, remenant entre les fotos, en trobo alguna que crec que pot servir per a aquest joc.

jomateixa ha dit...

Que és a Barcelona...??

Clidice ha dit...

M'ho invento: Sicília? (per la cosa de les pedres i la suposada "estranjeritat") :D De l'any no goso, però per la roba diria que no passa de cinc anys?

Lectora corrent ha dit...

No, no és Barcelona, jomateixa (o tumateixa, segons com es miri).

Clídice, tampoc és Sicília. I fa més de cinc anys, però no molts més.

Lectora corrent ha dit...

No us atreviu a dir on és? Teniu dos dies per esbrinar-ho, que aniré a veure caure les llàgrimes de Sant Llorenç al Montsant i no penso endur-me el portàtil. Ni és el Marroc ni Barcelona ni Sicília, però no cal sortir de la Mediterrània per veure aquest tipus de cotxes.

fra miquel ha dit...

Aquest estiu he estat al Senegal. I allà els taxis també estan pintats així. Però aquesta foto no està feta allà. Ja has dit que és al Mediterrani, i les persones que s'hi veuen no són de color... :o)
Esperaré a que donis la solució, malauradament no he viatjat tant com per encertar el país on s'ha fet la foto :o)
petó

ivaxavi ha dit...

Un lloc més i em retire: Egipte.

amay ha dit...

O Líbia?
Bones vacances al Montsant!

Joan U ha dit...

Crec que el taxi és d'Alexandria. Almenys a Alexandria són com aquest, grocs i negres (potser el groc i el negre haurien de ser els colors oficials dels taxis a les ciutats mediterrànies...)

De fet, a la porta del taxi posa A. Taxi, cosa que faria pensar que efectivament som a Alexandria.

Pel que fa a l'any, és difícil de dir, no em sembla que hi hagi cap pista. Diria que uns deu anys, però és pura especulació.

Joan U ha dit...

Mercè, aquest joc d'endevinalles visuals que proposes em recorda una secció de Karambolage, un programa deliciós de la cadena cultural franco-alemanya ARTE. És una emissió de deu minuts que fa un exercici molt creatiu d'antropologia visual comparativa entre les cultures francesa i alemanya. Cada programa acaba amb un pla fixe de 30 segons i l'espectador ha d'endivinar si s'ha rodat a França o a Alemanya -- sempre hi ha un indici.

Espero amb delit la propera endivinalla de la lectora corrent!

Lectora corrent ha dit...

Bé, aquests dos dies sense connectar-me han servit perquè algú trobés la solució. Ivaxavi ha encertat el país i Joan U la ciutat. És un taxi d'Alexandria, on em va sobtar veure que tenien el mateixos colors que els de Barcelona, tot i que no estic massa segura que la distribució del groc i del negre sigui com la del de Barcelona (com és possible que no recordi on són el groc i el negre en els nostres taxis?) La foto és del desembre de 2003, però el cotxe sembla un SEAT 1430 que havíem tingut a casa a finals dels seixanta. Crec que el taxi d'Alexandria era rus, un d'aquells cotxes que eren com clons dels SEAT.

Joan U, intentaré trobar alguna altra endevinalla d'aquestes, tot i que no és la finalitat del bloc. De fet, no sabria dir quina és la finalitat d'aquest bloc; potser només distreure'm escrivint sobre el que penso o sobre allò que m'entreté, o fins i tot que em preocupa.

Ana ha dit...

També podría ser de Montevideo i d'aquest any...