El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 15 d’octubre de 2009

Antropolis

De vegades he vist obres clàssiques de la pintura que s'han convertit en dibuixos digitals fent servir lletres i signes gràfics de diferents mides i colors, de vegades fins i tot he vist reproduccions d'obres en què els pixels eren fotografies diminutes. De vegades, els pixels ultrapassen el límit de l'ordinador i podem veure coses com aquesta Gioconda "dibuixada" amb tasses de cafè:

L'origen de la foto és Likecool i en el seu web es pot veure, en una animació, com es va construir aquesta Gioconda.

Hi ha qui fa el contrari, i construeix obres pintades a l'oli a a partir de d'un dibuix fet primer de manera digital i pintat també virtualment. El 22 d'octubre s'inaugurarà a Roma l'exposició "Antropolis", del pintor italià Tommaso Ragnisco. Es tracta d'olis "digitals", obres que l'artista primer ha dibuixat i pintat amb colors digitals, i que després ha transportat damunt d'una tela on els ha afegit la pintura a l'oli. En el web del diari La Repubblica se'n pot veure un exemplar.