El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 30 d’octubre de 2009

Premi Joan Oró de divulgació

El 30 de novembre acaba el termini per a la presentació de treballs (escrit o obres multimèdia) per al VI Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, convocat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i patrocinat pel Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, de la Generalitat de Catalunya.

Aquest premi té com a objectiu estimular en el jovent investigador la comunicació a la societat del seu treball de recerca. Fins al 2008 s'havia convocat únicament en una modalitat: un article d'entre 5000 i 6000 caràcters, acompanyat o no d'il·lustracions. Tenint en compte el paper com més va més destacat que tenen els mitjans audiovisuals, i especialment Internet, en la difusió del coneixement científic, enguany s'ha incorporat al premi una nova categoria: la de treballs multimèdia, com ara un web, un bloc o un clip de vídeo accessible per Internet.

En cada modalitat s'atorga un primer premi de 1000 euros i un màxim de tres accèssits de 350 euros cadascun. S'hi poden presentar joves investigadors i investigadores amb una edat que no superi els 35 anys. La llengua de comunicació haurà de ser el català, però no és necessari que l'autor o autora de l'obra presentada sigui de cap dels territoris de llengua catalana o que hi treballi. De fet, entre les persones que han estat premiades o han rebut algun accèssit, n'hi ha hagut que estudiaven o treballaven en països tan llunyans com el Japó o els Estats Units i també qui treballava a Catalunya però era d'algun altre país.

Les bases del premi estan disponibles en el web de l'ACCC, on també hi ha recomanacions i consells pràctics per a la preparació dels treballs.