dimarts, 11 d’agost del 2009

Maleïda pantalla blava! (O maleït Windows Vista!)

Des del mes d'abril treballo amb un portàtil que és una versió més moderna del que tenia abans (HP Pavilion Entertainment). El sistema que ve per defecte és Windows Vista, com en l'anterior. No feia ni un mes que el tenia, quan van començar els problemes: se'm va penjar i no hi va haver-hi res a fer. L'informe del problema m'indicava que era un BlueScreen event. La llei de Murphy es va complir: havia estat treballant moltes hores sense recordar-me de guardar la feina feta i vaig perdre tot el treball.

Des d'aleshores ha estat variable, però estic sempre amb l'ai al cor. Hi ha vegades que potser transcorre més d'una setmana sense que la pantalla blava faci la seva aparició, i després apareix uns quants dies seguits. Vaig apuntant-me les vegades que em passa i ja tinc el paper ple. Avui ja porto dues vegades i les dues m'ha agafat desprevinguda, sense haver guardat des de feia estona la feina feta.

No entenc que em passin aquestes coses en aquest ordinador, aparentment més modern que l'anterior (que també venia amb el sistema operatiu Windows Vista). A qui podria recórrer per solucionar-ho: a HP? A Windows? (El servei al client d'HP sé on està; però, com es fa per recórrer a Windows?)

10 comentaris:

Xavier Caballé ha dit...

Apunta el missatge de la pantalla blava i deixa'l aquí... mirarem a veure quina és la causa.

Xavier Caballé ha dit...

Per cert, responent a la teva pregunta final... si el sistema operatiu anava preinstal·lat, el suport no el dóna Microsoft sinó el fabricant de l'ordinador. Per tant en cas de problemes, has de contactar amb HP.

zel ha dit...

Vols un petit consell? Fes-te desinstal.lar el Vista. El meu ordinador el duia així, preinstal.lat i vaig demanar allà on el vaig comprar que em posessin el darrer XP, i amb el portàtil del despatx de l'escola igual, fora problemes. A veure si ho soluciones!

La lectora corrent ha dit...

Gràcies pels vostres consells. Si, el sistema operatiu era el que duia el portàtil d'origen.

Una de les vegades que se m'ha penjat vaig copiar la descripció del problema en un arxiu de word. Això és el que deia:

Firma com problemas:
Nombre del evento de problema: BlueScreen
Versión del sistema operativo 6.0.6001.2.1.0.768.3
Id. de configuración regional: 3082

Información adicional del problema:
BBCode: 116
BCP1: 85A50008
BCP2: 9E226BE8
BCP3: 00000000
BCP4: 0000000D
OS Version: 6_0_6001
Service Pack 1_0
Product: 768_1

I al final indica tres arxius que ajuden a descriure el problema; dos d'ells són dos arxius temporals i l'altre: C:\Windows\Minidump\Mini080409-01.dmp

Xavier Caballé ha dit...

El codi 116 generalment suggereix problemes amb el controlador de la targeta de vídeo. Mira si hi ha una versió actualitzada....

Xavier Caballé ha dit...

També és possible que hi hagi una actualització de la BIOS de la targeta de vídeo...

Xavier Caballé ha dit...

Per cert, no cal que t'apuntis en un paper cada vegada que es penja. Windows ja manté un registre... al visualitzador d'esdeveniments.

La lectora corrent ha dit...

Gràcies per dir-m'ho, Xavier. Ara he buscat en el panell de control i he trobat un lloc on hi ha els informes de problemes que he tingut; una pila per a un ordinador relativament nou.

Els problemes més abundants són els de Windows (50; Cierre inesperado i Error de hardware de vídeo), els de QPSched (19, Service Hang Report), els de Microsoft Sync Center (13; Dejó de funcionar), i els de Firefox (9; Dejó de funcionar).

Salvador ha dit...

Ja t'aplanyo lectora corrent.... Jo fa anys que em barallo amb ordinadors i finalment, seguint els consells de la meva filla, vaig decidir abandonar definitivament els Windows i els Microsoft i passar-me a MAC.
Ara tinc un iMac, amb una pantalla preciosa, especialment per veure els Blogs i les fotos és una meravella, i no tens cap problema de penjaments, de missatges extranys i altres galindaines dels PC's, i dels sistemes operatius fantástics del Windows.
De veritat, un bon consell d'amic, passat a MACintosh i no t'arrepentiràs.
La meva dona Marta també ho va fer amb una certa recança al principi, i ara està encantada. Per no tenir problemes, els MAC no tenen ni antivirus, no els cal...
Ja em diràs què et semblen els meus consells, o parla amb altra gent que tingui Mac's.

Lectora corrent ha dit...

Salvador, jo vaig començar amb l'Amstrad, que tenia si fa no fa la mateixa memòria que un disquet i que quan obria un arxiu, per arribar al final del text havia d'esperar que passés per la pantalla tot el text anterior (de vegades alguns minuts). També treballava amb un enorme ordinador que ocupava tot un moble en un departament de la autònoma on feia col·laboracions.

El primer ordinador "de debò" que vaig usar va ser un Macintosh, quan Windows encara no existia i els Mac eren els ordinadors dels "tontos", aquell petitons de forma gairebé cúbica.

Encara conservo el darrer Mac, el G3, més que res com a magatzem perquè hi tinc tot el correu electrònic fins al 2004 o 2005 aproximadament (durant algun temps encara seguia rebent i enviat correu des del mac i la resta de coses les feia en el portàtil). Però en el moment de renovar-lo, volia un portàtil i aleshores els Mac eren molt cars i així va ser com em vaig passar al PC. De bona gana tornaria al mac, però només si sabés que podia convertir el correu que tinc en el PC; no tinc ganes de conservar més ordinadors perquè em facin d'arxius.