divendres, 24 d’abril del 2009

Així estalviem energia?

Avui he agafat l'Euromed a València a les 19.35. El dia havia estat calorós, però a aquella hora, amb el sol ja baix i bufant una mica de vent, feia una temperatura molt agradable. Tot ha estat pujar al tren, que he hagut d'obrir la bossa per treure alguna cosa amb que protegir-me de l'aire condicionat (condicionat per a qui?; no pas per a mi). De l'aire que surt per la part dels peus, me n'he protegit amb el diari que m'ha donat una hostessa. I del que surt just per sota de la finestra, amb una jaqueta i un xal.

Quan el tren ha arrencat, la temperatura que marcava el termòmetre del vagó era de 20 graus. Quan he tornat a dirigir-hi la mirada, ja eren 19; més tard, 18. Semblava que a mesura que augmentava la velocitat disminuís la temperatura:



Devia ser casualitat, però, perquè en una breu parada tècnica que ha fet el tren abans de Tarragona el termòmetre encara ha baixat un altre grau i s'ha mantingut amb aquesta temperatura fins arribar a Barcelona.


5 comentaris:

GEMMA ha dit...

L'aire condicionat és la repera, jo sé de llocs que ja vaig amb un jersei gruixut perquè sembla que passegis pel Pol Nord, i no duc l'anorac perquè encara no se m'havia acudit! I que dir de la calefacció... no encerten mai la bona temperatura, i aleshores passem a l'altre extrem. Merçè sento que hagis passat un trajecte així de "divertit". Petons

merike ha dit...

I can't condition them myself, either.. At the hotel in BCN I was on the edge of catching a cold although the room air conditioning was controlled by myself. I don't know if to use these things or not: 27 C and I dropped it to 26 C for the night;-) I will never learn to use them. We don't need one here in Helsinki except we would on a few days in the summer when the temperature outside reaches 25 C and above, not so often. Right now the sun is shining through the bedroom window since hours, it is so light it is difficult to go to sleep again if you happen to wake up at six. I prefer hot from cold but 26 C in my computer room is a bit too high right now... Home again safe and happy but soooo tired. Old age. Merry Sunday to you, Mercè!

La lectora corrent ha dit...

No sé per què no ens deixen gaudir de la temperatura de cada època de l'any. A l'estiu entres en un lloc públic i sembla que sigui hivern, i a l'hivern passa el contrari. De tota manera, jo prefereixo que es passin amb la calefacció. En alguns hotels en què, com la Merike, no he sabut controlar l'aire condicionat, més d'una vegada he hagut de posar pel damunt del llit una manta (per sort en molts hotels dins l'armari trobes alguna manta).

Merike, 26C in Helsinki in April! I ca'nt iamgine it. Even if is inside the room, outside must have been also hot! The first time I have been in Helsinki, at the end of May 1997, I had to buy gloves, so cold I was. I hope you enjoyed your stay in BCN.

Boirina ha dit...

Jo crec que la temperatura que marcava el termòmetre devia ser la temperatura exterior. Com els cotxes i els avions, que també informen de la temperatura exterior. Només és una idea...

La lectora corrent ha dit...

No ho crec, Boirina. Si no vaig errada, en els trens, la temperatura que jo sempre he vist és la interior. Si més no a l'Euromed i a l'AVE (em sembla que és en els únics trens en què he vist indicadors de temperatura). I aquest dia, jo que ja sóc molt sensible al fred, em vaig haver de tapar amb tot el que duia perquè l'aire condicionat estava a tota marxa. En la sortida de la part inferior, prop de terra, vaig posar-hi un diari perquè parés el raig d'aire, perquè se me'estaven quedant els peus molt freds.

És com el metro i l'autobús. No sé quines normes tenen però hi ha vegades que cal abrigar-se per pujar-hi.