dijous, 14 de febrer del 2008

La comissaria virtual (3): Sant Valentí

14 de febrer, Sant Valentí: dia de l'amor o dia del consum? Jo he vist néixer Sant Valentí, no pas el màrtir romà, sinó aquesta diada que a casa nostra va arribar de mà d'uns grans magatzems. Ara està tan arrelada, que sembla que s'hagi celebrat tota la vida. Espero que no arribi mai a desbancar Sant Jordi!

He vist que la premsa gratuïta també està important els costums de la premsa d'altres llocs, de publicar notes dedicades a l'enamorat o l'enamorada. Ho vaig veure per primera vegada en un diari escocès i en vaig guardar una mostra en la meva col·lecció:

Per a Cicy de la seva Cherrybones: "no deixis de prendre les pastilles".
Per a John, de Jeanette i Kevin: "Encara t'estimem. Si us plau, torna a casa. Som aquí, esperant-te"


Per a Sweet FA, de Mrs Cubitt: "Vaig triar la persona adient?"

Relacionat també amb Sant Valentí, aquest anunci de La Vanguardia:

Espero que a l'autor o autora del text de l'anunci algun any li regalin una ortografia per Sant Valentí o en qualsevol altra ocasió.

3 comentaris:

Moments ha dit...

Les teves "curiositats" sempre són interessants:-). I aquesta, a més, divertida i quasi surrealista.

Anònim ha dit...

Hi ha un llibre molt divertent de l'historiador Eric Hobsbawm sobre les "tradicions inventades". Es pot llegir integralment a http://tinyurl.com/3cc78h. En aquest enllaç hi ha un resum del tema molt entenedor (i entretingut) per part del sociòleg Anthony Giddens: http://tinyurl.com/5cw2p

Anònim ha dit...

Amb les tradicions passa una cosa: que en les seves arrels no ho són, de tradicions. És el temps allò que fa que alguna festa o costum esdevingui una tradició. Les que coneixem sovint no sabem com van néixer ni si són molt antigues. Les joves generacions potser creuen que celebrar el dia dels enamorats el 14 de febrer és una tradició de molt de temps; i arribarà un dia en què potser també Halloween semblarà un tradició nostra. Però jo no vaig saber què era Halloween fins que Charlie Brown i els Peanuts van arribar aquí.