dimecres, 6 de juliol del 2011

Atac informàtic a les universitats italianes

Universitat de Pavia (pati)
A través de La Repubblica llegeixo que hi ha hagut un atac informàtic a moltes universitats italianes. Els han robat dades dels alumnes que han posa després en un web des d'on es poden descarregar. I en el lloc on es poden descarregar, hi ha una nota que diu (en anglès):

Avui és un gran dia per a tots nosaltres i un dia dolent per a les universitats italianes. Els seus webs són plens de febleses. Alguns fins i tot creuen que són segurs, i no els importa emmagatzemar els hashs de les contrasenyes.

I tu, poble italià, estàs donant les teves dades a uns idiotes com aquests?

És una broma?

Canvieu la vostra contrasenya, tios.

Canvieu el vostre concepte de seguretat, universitats.

Hauríem pogut filtrar moltes més coses.

Hauríem pogut destruir el vostre db i i la vostra xarxa.

Estàveu preparats per a això?

Objectius: [segueixen els dominis d'una vintena d'universitats italianes]

Twitter: http://twitter.com/#!/LulzStorm

No acabo d'entendre massa aquests atacs de hackers. Diuen que ho fan per demostrar la feblesa dels llocs que ataquen. Però no podrien demostrar-ho d'una altra manera que no fos posant a disposició de tothom les dades personals de mota gent? Quina culpa tenen els estudiants de les universitats italianes que la seva alma mater tingui un servei informàtic vulnerable als atacs dels hackers. Per més idiotes que siguin -- segons els autors de l'atac--, no tenen cap altra opció.

Per a mi, aquest acte és una bretolada perillosa --com ho va ser l'atac a Sony. Demostra que hi ha gent molt llesta, però és una llàstima que no inverteixin la seva intel·ligència en accions positives.