El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 18 d’octubre de 2010

Mandelbrot i les fractals

Fractal és un terme que va encunyar Benoît Mandelbrot (1924-2010) el 1975 per referir-se a les figures o objectes que, a qualsevol escala que s'observin, mantenen sempre una forma essencial, fragmentada i irregular. Mandelbrot va morir la setmana passada i aquest dies en el món de la ciència se n'ha parlat molt.

A l'entrada corresponent a Mandelbrot a la Viquipèdia hi ha alguns enllaços interessants per qui vulgui saber alguna cosa sobre aquest matemàtic. Jo no sabria dir el que mereix, i em limito a incrustar aquí uns vídeos de Youtube que il·lustren molt bé què és una fractal.3 comentaris:

maikix ha dit...

M'encanten els fractals (de petita embadalia amb els calidoscops).

A banda d'això, et volia comentar que allò que em recomanes al meu bloc pels anuncis en moviment dels webs, em temo que no ho puc fer: deus tenir aplicacions instal·lades al teu ordinador que jo no en tinc :(

Puigmalet ha dit...

Fascinant. Les imatges es mengen les paraules.

Clidice ha dit...

Adoro els fractals, gràcies! :)