dimecres, 27 d’octubre del 2010

Joan Solà, el mestre

Trista notícia, la de la mort de Joan Solà, mestre de tanta gent, entre la qual em compto. A més dels milers d'alumnes que deuen haver passat per les aules on ell va ensenyar, molt altres milers de persones també ens considerem alumnes seves a distància. Perquè l'hem seguit en les seves col·laboracions a la premsa, principalment a l'Avui, o perquè tenim en un lloc privilegiat la Gramàtica del català contemporani que ell va coordinar amb M. Rosa Lloret, Joan Mascaró i Manuel Pérez Saldanya.

L'esmentada Gramàtica és una obra magna, de gairebé 3500 pàgines (tres volums) on hi és TOT el que cal saber sobre l'ús de la llengua catalana. Per a mi és una eina de consulta molt útil i valuosa, com han estat valuosos els articles de Joan Solà que he anat llegint al llarg dels anys. Amb la seva mort, la cultura catalana està de dol. Descansi en pau el mestre Joan Solà.

Enllaç relacionats:
- El seu darrer article a l'Avui, publicat el 21 d'octubre de 2010.
- L'IEC lamenta la mort del seu vicepresident, el lingüista Joan Solà.
- Capella ardent pel professor Joan Solà.

3 comentaris:

Pakiba ha dit...

Gran home ,E.P.D.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

I tanta feina que podia haver fet encara. I tant que el necessitàvem. Avui el comencem a enyorar.

Puigmalet ha dit...

Una immensa obra, en molts camps, fruit d'una immensa personalitat. Amb l'encert de saber-se acompanyar dels millors en cada àmbit. La Gramàtica n'és un magnífic exemple.